read more read more
read more read more
read more read more
read more
Осветен нов монашки конак во Рајчица

Нова Македонија 28.09.2016 ✣✤✣

read more
read more
Бигорското братство со четири нови монаси

Нова Македонија 12.09.2016 ✣✤✣

read more
read more read more
read more read more
read more read more
read more read more
read more read more
read more read more
read more read more
read more read more
read more read more
read more read more
read more read more
read more read more
read more
Во Гари се верни на традицијата

Нова Македонија 31.08.2016 ✣✤✣

read more
Горд сум што ќе станам татко

Дневник АНТЕНА - неделен прилог 26.08.2016

read more
Богослужба на Крчин на 2.341 метар

Нова Македонија 24.08.2016 ✣✤✣

read more
read more read more
read more read more
read more read more
read more read more
read more read more
read more read more
read more read more
read more read more
read more read more
read more read more
read more read more
read more read more
read more read more
read more read more
read more read more
read more read more
read more read more
read more read more
read more read more
read more read more
read more read more
Велигденска литија во Бигорски

РЕЛИГИЈА.МК 02.05.2016 ✣✤✣

read more
read more
read more read more
read more read more
read more read more
read more read more
read more read more
read more read more
read more read more
read more read more
read more read more
read more read more
read more read more
read more read more
Монашко родилиште на МПЦ

Нова Македонија 12.09.2015 ✣✤✣

read more
read more
read more
Деца на часови по веронаука во Рајчица

Нова Македонија 14.07.2015 ✣✤✣

read more
read more read more
Молитва за почеток на денот

Вечер 10.04.2015 ✣✤✣

read more
read more
read more read more
read more read more
read more read more
read more read more
Воскресна Бигорскиот манастир

Утрински весник 24.04.2015 ✣✤

read more
read more
read more read more
read more read more
read more read more
read more read more
read more read more
read more read more
read more read more
read more read more
read more read more
read more read more
read more read more
read more read more
read more
Од пепелта израсна нова ера за Бигорски

Нова Македонија 27.04.2015 ✣✤✣

read more
read more read more
Исполнето ветување по 80 години

Утрински весник 10.04.2015 ✣✤

read more
read more
read more read more
read more read more
read more
Храм на науката и знаењето

Утрински весник 13.03.2015 ✣✤

read more
read more read more
Божикна пештера во вашиот дом

Утрински весник 26.11.2014 ✣✤

read more
Со коледарски песни ќе се објави Божик

Утрински весник 26.12.2014 ✣✤

read more
Водици на Радика кај Битуше

Вечер 19.01.2015 ✣✤✣

read more
Калуѓерките изработија 300 божиќни пештери

Нова Македонија 05.01.2015 ✣✤✣

read more
read more read more
read more
Сурогат мајчинство

МИА 10.11.2014 ✣✤✣

read more
read more read more
read more
„Страдањата Господови“ на ЦД

Утрински весник 06.11.2014 ✣✤

read more
read more read more
read more read more
read more read more
read more read more
Бигорски манастир го одбележува патронот

Нова Македонија 10. 09. 2014 ✣✤✣

read more
read more
read more read more
read more read more
read more read more
read more read more
read more
Сѐ што е ветено е исполнето

Дневник 07.04.2014 ✣✤✣

read more
read more read more
read more read more
read more read more
read more
Поетско читање на бигорскиот чардак

Утрински весник 11. 08. 2013 ✣✤

read more
read more read more
read more read more
read more read more
read more read more
Бигорски го разбуди Битуше

Вечер 21 јули 2014 ✣✤

read more
МПЦ заслужува автокефалност

Нова Македонија 14 јули 2014 ✣✤✣

read more
Столб на македонската преродба

Утрински весник 11.07.2014 ✣✤

read more
read more
Монасите им се оддолжуваат на своите предци

Нова Македонија 28. 06. 2014 ✣✤✣

read more
Бигорски доби нова камбана - Благовесник

Утрински весник 01.05.2013 ✣✤

read more
Во Македонија ќе се воздигнат три цркви во руски стил

Дневник 10.06.2014 НОВ ТРЕНД ВО ГРАДЕЊЕТО ✣

read more
read more
read more read more
read more read more
Обновата на Бигорски трае четири години

Утрински весник 06.02.2013 ✣✤

read more
Не е воено време, па сите икони да ги евакуираме

Вест 01.03.2013 ПО КРАЖБАТА НА ИКОНИТЕ ОД ДИЧО ЗОГРАФ ВО ТРЕСОНЧЕ

read more
Монасите бараат построги казни за ограбувачите на црквите

Дневник 04.02.2013 ДРАМАТИЧЕН АПЕЛ ДО ВЛАДАТА

read more
Десеткувани иконите од Дичо Зограф

Дневник 03 03 2013 ТВОРЕШТВОТО ОД НАЈПОЗНАТИОТ МАЈСТОР НА 19 ВЕK - ЦЕЛ НА KРАДЦИТЕ

read more
read more
Не им се брза да станат владици

Дневник 04.01.2013 МОНАСИ ШТО ЈА ПРЕТПОЧИТААТ ДУХОВНОСТА НАД УДОПСТВАТА

read more
read more read more
read more read more
Канонизација во „Св. Богородица“

Утрински весник 30.07.2012 ✣✤

read more
Кој е монахот што му бакна рака на Путин

Утрински весник 08.08.2012 ✣✤✣

read more
read more read more
read more
Вечерва голем Велигденски концерт

Утрински весник 04.04.2012 ✣✤✣

read more
Голем Велигденски концерт на 5 април

Утрински весник 12.03.2012 ✣✤✣

read more
Зограф му подари 200 книги на Бигорски

Утрински весник 02.03.2012 ✣✤✣

read more
read more read more
Се враќа сјајот на Бигорскиот манастир

Утрински весник 11.09.2011 ✣✤✣

read more
read more
read more
Шестмина комити јаваат кон Kрушево

Дневник 27.07.2012 ПО ПАТОТ НА ИЛИНДЕНСKОТО ЦРЕШОВО ТОПЧЕ

read more
Цариградскиот химнограф напишал богослужба за наши светци

Дневник 18.05.2012 ДУХОВНОСТА НЕ ПРИЗНАВА ЗЕМСKИ ЦРKОВНИ СПОРОВИ

read more
read more
read more
Бигорски ги покрива раните

Утрински весник 07.08.2011 ✣✤✣

read more
read more
Нема пари за Бигорски

Утрински весник 18.04.2011 ✣✤✣

read more
„Бигорски“ пред банкрот

Нова Македонија 16. 01. 2012 ✣✤✣

read more
Бигорски доби приватна библиотека

Утрински весник 29.05.2011 ✣✤✣

read more
read more read more
Бигорски плени со грандиозноста

Утрински весник 15.05.2011 ✣✤✣

read more
read more
read more
Малиот рај на манастирот во Рајчица

Утрински весник 10.06.2011 „Св. Ѓорѓија Победоносец“ ✣✤

read more
Монаштвото е возвишен чин на љубовта

Утрински весник 03.06.2011 ✣✤✣

read more
read more
read more read more
read more
Превентивна заштита за Бигорски

Утрински весник 25.01.2010 ✣✤✣

read more
read more
Сеноќно бдеење во Бигорски

Утрински весник 05.01.2011 ✣✤✣

read more
read more read more
read more read more
Се враќа сјајот на Бигорски манастир

Утрински весник 07.01.2011 ✣✤✣

read more
read more
read more read more
„Бигорски“ го чека обновувањето

УТРИНСКИ ВЕСНИК 18.04.2010 ✣✤✣

read more
read more
Донација од Стопанска банка за „Бигорски“

УТРИНСКИ ВЕСНИК 13.04.2010 ✣✤✣

read more
read more
read more
За две години Бигорски со автентичен лик

УТРИНСКИ ВЕСНИК 13.06.2010 ✣✤✣

read more
Воскресение една година по пожарот

Утрински весник 01.10.2010 ✣✤✣

read more
Воскресението трае

НОВА МАКЕДОНИЈА 30.09.2010 год ✣✤✣ 

read more
read more read more
read more
Стопанска донира во обновата на Бигорски

Дневник,  13.04.2010 Стопанска донира во обновата на Бигорски

read more
Хуманитарниот велеслалом собра 8.000 евра

Дневник,  01.03.2010 Хуманитарниот велеслалом собра 8.000 евра

read more
Бигорски подготвен за прослава на Велигден

Дневник,  02.04.2010 Бигорски подготвен за прослава на Велигден

read more
Тоне подот на црквата во Бигорски манастир

Утрински весник 04.01.2010 ✣✤✣

read more
Продолжува обновата на Бигорски

Утрински весник 29.11.2009 ✣✤✣

read more
Бигорски се крева од пепелта

Утрински весник 23.10.2009 ✣✤✣

read more
Се враќа животот во Бигорски

Утрински весник 18.10.2009 ✣✤✣

read more
Црквата ја краси светогорска икона

Утрински весник 14.12.2009 ✣✤✣

read more
Македонскиот народ ќе го обнови Бигорски

Утрински весник 15.11.2009 ✣✤✣

read more
Бигорски ќе се обновува и зимава

Утрински весник 14.12.2009 ✣✤✣

read more
read more
read more
За Бигорски манастир подарок книги

Утрински весник 10.12.2009 ✣✤✣

read more
read more read more
read more read more
Со молитва го чуваат манастирот

УТРИНСКИ ВЕСНИК 01.10.2009 ✣✤✣

read more
read more
Помош за обнова на „Бигорски“

УТРИНСКИ ВЕСНИК 02.10.2009 ✣✤✣

read more
read more
read more read more
read more
Монашење во Бигорскиот манастир „Свети Јован Крстител“

Светиклиментово Слово 2010 година ✣✤✣

read more
read more
За болестите на зависност во современиот свет

Премин Март/ Април 2008 година ✣✤✣

read more
Монашење во манастирот Свети Јован Крстител – Бигорски

Светиклиментово Слово 2009 година ✣✤✣

read more
read more
Подарок од Силјан

ВЕЧЕР 06 октомври 2009 година ✤✣✤

read more
Нови монашења во епархијата

Светиклиментово Слово 2008 година ✣✤✣

read more
read more read more
Нови конаци во „Св. Јован Бигорски“

УТРИНСКИ ВЕСНИК 12. 09. 2007 година ✣✤✣

read more
Манастир "Св. Јован Бигорски" - Река

УТРИНСКИ ВЕСНИК 30.07.2007 ✣✤✣

read more
read more
Извадок од интервјуто на Нектарија Каранѕи

Државното радио на Грција – ЕРА 2013 ✣✤✣

read more
read more
Јапонски авантурист во Бигорски манастир

УТРИНСКИ ВЕСНИК 15.03.2007 ✣✤✣

read more
read more read more
read more
Духовните врутоци во Бигорскиот манастир

Светиклиментово Слово 1997 година ✣✤✣

read more
Нови монашења во манастирот „св. Георгиј“ – Рајчица

Светиклиментово Слово 2007 година ✣✤✣

read more
read more
read more
ЛИЧНОСТ НА ДЕНОТ ✣✤✣ Архимандрит Партениј

УТРИНСКИ ВЕСНИК 02. 06. 2006 ✣✤✣

read more
Прославена 2000 - годишнината од раѓањето на патронот

МАКЕДОНИЈА Aвгуст 1999 година ✣✤✣

read more
Вратен првобитниот сјај на Бигорскиот манастир

УТРИНСКИ ВЕСНИК Сабота 30 јули – вторник 2 август 2005

read more
Источновизантиските напеви ми се прилепија за срце

УТРИНСКИ ВЕСНИК 21.03.2012 година ✣✤✣

read more
read more
Нови осветувања во епархијата

Светиклиментово Слово 2007 година ✣✤✣

read more
„Трнови венци“ и за Грчки владици

ВЕЧЕР 21 септември, 2004  ✣✤✣

read more
read more
Монасите ја вратија византиската музика

НОВА МАКЕДОНИЈА вторник, 23.4.2013 ✣✤✣

read more
Византиско пеење како молитва

ДНЕВНИК 17.04.2013 ДИМИТАР АНДОНОВСKИ ЌЕ НАСТАПИ НА ВЕЛИГДЕНСKИОТ KОНЦЕРТ

read more
Би размислил за владика ако Бигорски стане епархија

НОВА МАКЕДОНИЈА Сабота-понеделник,5-7 јануари 2013 година ✣✤✣

read more
Младите гледаат спас во Христовата револуција

НОВА МАКЕДОНИЈА Среда,19 Декември 2012 година ✣✤✣

read more
read more
read more
Бигорски го враќа автентичниот изглед

НОВА МАКЕДОНИЈА 10. 09. 2004 ✣✤✣

read more
read more
Се обновува манастирот „Св. Јован Бигорски“

УТРИНСКИ ВЕСНИК 26. 04. 2004 година ✣✤✣

read more
Санација за враќање на првобитниот изглед

НОВА МАКЕДОНИЈА 27-28. 09. 2003 ✣✤✣

read more
„Снежната кралица“ маѓепсува со мир и спокој

ВЕСТ – Ревија 07 – 08. 02. 2004 година  Манастир „Св. Георгиј Победоносец“ во село Рајчица, Дебар

read more
Едновремено венчани 23 брачни двојки

НОВА МАКЕДОНИЈА 05. 05. 1997 година  ✣✤✣

read more
read more
Нови монашења во Рајчица

Светиклиментово Слово 2006 година ✣✤✣

read more
Монашење во Рајчица

Светиклиментово Слово 2005 година ✣✤✣

read more
Манастирите без книги

ДНЕВНИК среда, 16 февруари 2005, БИБЛИОТЕКАРСТВО ✣

read more
Нови монашки заветувања во Бигорскиот манастир

Светиклиментово Слово 1998 година ✣✤✣

read more
Св. Јован Бигорски како на Света Гора

ФОКУС 28. 02. 2003 година ✣✤✣

read more
Духовен центар за поткрепа на верниците

НОВА МАКЕДОНИЈА 08 – 09 мај 2004 година ✣✤✣

read more
Велигден во „Св. Јован Бигорски“

НОВА МАКЕДОНИЈА 10 – 12 април 2004   ✣✤✣

read more
„Долни Палат“ ги прими првите гости

НОВА МАКЕДОНИЈА 08. 04. 2004 година ✣✤✣

read more
Исконски напеви и 800 рози за Мајката Божја

ВЕЧЕР 7 и 8 Септември 2004 Година   Во Бигорскиот манастир „св. Јован Крстител“ како во Ерусалим

read more
Мокрањац заминува, Кукузел се враќа во МПЦ?

ВЕЧЕР 03 Септември 2004 година   ✣✤✣

read more
Манастирот пулсираше како во најубавите времиња

НОВА МАКЕДОНИЈА 13 – 14 септември 2003 година ✣✤✣

read more
Монахот – слуга на Бога и народот

НАРОДЕН ГЛАС 14. 02. 1997 година  Монахот – слуга на Бога и народот

read more
read more read more
Рајскиот дворец на свети Георгиј

НАЦИОНАЛ 22 Април 2002 ✣✤✣ СВЕТИЛИШТА

read more
Бигорскиот монах Хрисант

СВЕТИКЛИМЕНТОВО СЛОВО Црковен алманах 2000 ✣✤✣

read more
Со враќањето на имотот се враќа гордоста на граѓаните

НОВА МАКЕДОНИЈА 05. 08. 2001 година ✣✤✣

read more
Осветени конаците на манастирот „Свети Георгиј“

НОВА МАКЕДОНИЈА 5 јуни 2001 година   ✣✤✣

read more
Уметнички дострели крај изворот на копаничарството

НОВА МАКЕДОНИЈА 30 јуни, 2000 година  ✣✤✣

read more
Бигорски – неповторливо богатство

НОВА МАКЕДОНИЈА 26 - 27 февруари, 2000 година  СРЕДБИ

read more
Четворицата монаси во Бигорскиот манастир

НОВА МАКЕДОНИЈА Среда 4 Август 1999 Година   Што се случува со монаштвото во Македонија? (1)

read more
Мал чекор до приближувањето на ставовите

МАКЕДОНИЈА Илустрирано списание на матицата на иселениците од Македонија 1999 година  

read more
Незгаслив светилник на македонскиот дух и Православие

МАКЕДОНИЈА  Илустрирано списание на матицата на иселениците од Македонија 1998 година ✣

read more
Конаците ќе го заживеат селото

НОВА МАКЕДОНИЈА 27. 09. 1999 година Крстовден   ✣✤✣

read more
Вечен чувар на македонското православие

НОВА МАКЕДОНИЈА 18 октомври 1998 година   Црковна свеченост по повод преосветувањето на Бигорс

read more
Неповторлив бисер на македонското црковно градежништво

НОВА МАКЕДОНИЈА Сабота 17 Октомври 1998 година ✣✤✣

read more
Тие што граделе, пак градат

НОВА МАКЕДОНИЈА 9 , 10 Јуни 2001 година   Историјата и по 150 години се повторува

read more
Тука царува убавото и совршеното

НОВА МАКЕДОНИЈА 24, 25 јули, 1999 година   Бигорски лете

read more
read more
Новопострижан монах

ЦРКОВЕН ЖИВОТ март/април 1998 година   ✣✤✣

read more
Овде молитвата греит душата

НАЦИОНАЛ 15 Април 2002   ✣✤✣  ...ОВДЕ МОЛИТВАТА

read more
Личност на денот - Архимандрит Партениј

Утрински весник Петок, 02. Јуни 2006 Личност на денот Архимандрит Партениј

read more
ЛЕТНИ КРСТОПАТИ - Бигорските монаси

НОВА МАКЕДОНИЈА НЕДЕЛА, 06. Август, 1995 ГОДИНА ✣

read more

binäre optionen brokerjet
piattaforma trading demo Аудио
automatyczne opcje binarne Аудио
http://whitsettvision.com/?vano=tradefair&311=79 tradefair http://cardigansarah.com/?sinevo=informazioni-sicure-su-chi-puntare-nelle-azioni-binarie informazioni sicure su chi puntare nelle azioni binarie binaere optionen demo account المكافأة المجانية بالفوركس Köpa Inderal sverige ikili opsiyon oyna buy tastylia online bd swiss http://tomhebert.com/?yana=miglior-sito-per-trader&404=66 miglior sito per trader viagra för killar