Православен календар - февруари 2024

Денес е недела, 08 април според стар стил или 21 април според нов стил. Денес се празнува (НЕДЕЛА НА СВ. МАРИЈА ЕГИПЕТСКА) – Св. апостоли Ирoдиoн, Агав, Руф, Асинкрит, Флeгoнт и Eрмиј.

Нов
Стар